SKÖTSELRÅD

Fårskinn är ett naturmaterial av hög kvalitet. Vårda det väl och skinnet håller sig vackert i många år. För att göra det så enkelt som möjligt att ta hand om dina fårskinnsprodukter har vi satt ihop några skötselrådsfilmer där vi delar med oss av våra rekommendationer. Om du är osäker, konsultera alltid tvättrådet som följer med din fårskinnsprodukt.

Fårskinnsfällar

För att bevara ditt fårskinn i ursprungligt skick, dammsug och vädra regelbundet. Fläckar dränks in direkt med ljummet vatten på en svamp. Rengör vidare med ett ullschampoo. Fårskinn kan tvättas i tvättmaskin i 30 grader. Centrifugera men torktumla ej. Torkas med fördel upphängt eller på plan yta. Under torkningsprocessen, töj och gnugga skinnet upprepade gånger för att återfå lädrets spänts.

Tål ej blekning eller strykning. Utsätt ej för starkt solljus då risken finns att färgförändringar i ullen uppstår. Mörka skinn kan fälla på baksidan och bör ej placeras på ljusare möbler eller underlag.

Fårskinnsmöbel

Vädra och dammsug din fårskinnsmöbel regelbundet för att bevara dess ursprungliga skick. Fläckar dränks direkt in med ljummet vatten på en svamp. Rengör vidare med ett ullschampoo.

Undvik att placera din fårskinnsmöbel i direkt exponering av starkt solljus då färgförändringar i ullen kan uppstå.

Fårskinnskuddar

För att bevara din fårskinnskudde i ursprungligt skick, dammsug och vädra regelbundet. Fläckar dränks in direkt med ljummet vatten på en svamp. Rengör vidare med ett ullschampoo. Fårskinnskuddar till skillnad från lösa fårskinn bör ej tvättas i vanlig tvättmaskin.

Utsätt ej för starkt solljus då risken finns att färgförändringar i ullen uppstår.

Kohudar

För att bevara din kohud i ursprunligt skick, dammsug och vädra den regelbundet. Fläckar dränks in direkt med ljummet vatten på en svamp. Rengör vidare med ett ullschampoo.