INNOVATION STUDIO

På Skandilock vet vi hur man bäst förvaltar de kvalitéer fårskinn besitter och vi inspireras dagligen av de oändliga möjligheter som materialet erbjuder. Många av de möjligheterna får utlopp i vår studio på andra våning som är dedikerad till kreativa möten och utveckling av såväl våra egna som kunders idéer.

Projekt i fårskinn

På Skandilock har vi förutsättningarna att skapa unika produkter i fårskinn för projekt inom offentlig miljö och mot inredningsarkitektur. Fårskinn med sin unika kombination av läder på ena sidan och ull på den andra öppnar upp för en rad möjligheter. Det är vackert att se på, har en underbar taktil känsla och är på samma gång följsamt att arbeta med.

I bild: Projekt för Timothy Goodbold i Bridgehampton. Specialsydd matta, 6,5 x 5,5 m, Skandilock Curly 17mm i färgen Moonlight.

Patchwork

För att på bästa sätt effektivisera vårt materialanvändande kan mycket av vårt spillmaterial återinvesteras i produktionen och blir till det vi kallar Patchwork. Ett urval av bitar som sys ihop till ett helt skinn och kan köpas på metervara. Resultatet blir ett härligt, effektfullt skinn med livaktigt utseende. En mixad Patchwork med flera färgnyanser blir extra dramatisk medan en enfärgad blir fängslande genom en uttrycksfull texturskillnad. Läs mer om våra olika material och färger.

Material & Färger

Tapetsörer

Fårskinn lämpar sig fantastiskt bra för att restaurera eller förnya möbler, såväl gamla som nya. Ullen gör att möbelns yta får en jämn och naturlig look och materialet är följsamt att arbeta med.

Vi samarbetar med många tapetsörer över hela landet. Har du något spännande projekt på gång eller behöver hjälp med att klä om en möbel eller inredningsdetalj så hittar du en lista över tapetsörer som vi tillhandahåller med fårskinn.

Tapetsörer