En noggrant utvald råvara

Den råvara som utgör basen för vår produktion kommer ifrån en Merino Crossbredras från Australien som är ett köttdjur. Som biprodukt till köttindustrin och ullproduktion är beredandet av fårskinn ett tillvaratagande av material som annars skulle kasseras.

Genom ett noggrant urval har vi tillsammans med våra samarbetspartners i Australien utvecklat en produkt som på ett unikt sätt lämpar sig för möbelbeklädnad och heminredning. Ett australiensiskt fårskinn, som med sina speciella egenskaper bidrar till en mycket hög komfort. Detta utgör flaggskeppet bland våra beklädnadsskinn.

Skinnet är lockigt av naturen, men strukturen på ullen kan variera både när det gäller lock och färgnyans. Fårskinn är mycket slitstarkt och inbjuder till en rad möjligheter och användningsområden. Alla skinn är unika, vilket gör materialet extra intressant att arbeta med.

Ullens förmåga att absorbera fukt leder t.ex. till minskad friktion. En annan fördel är att ullen inte drar till sig damm eller smuts, till skillnad från syntetmaterial. Den är lätt att håll ren och kan tvättas för hand eller i maskin.

Se våra kvalitéer och färger här →