Ett familjeföretag i tiden

Skandilock är ett familjeföretag med rötterna i det lilla samhället Svenljunga i Västra Götaland. Vår unika beredningsteknik skapades av stolta hantverkare på 30-talet och har därefter vidareutvecklats under årens gång. Idag är vi ett av Europas ledande företag inom designade fårskinnsprodukter och har i närmare 30 år varit föregångare inom fårskinnsberedning.

Historien om vår tillverkning börjar egentligen på andra sidan jorden – närmare bestämt i Australien och Nya Zeeland. Där finns de bästa fåruppfödarna i världen och vi är ett av de få företag som har möjligheten av jobba direkt med dem. Den slutgiltiga produktionsprocessen och handpåläggningen sker hemma i Svenljunga vilket ger oss full kontroll över slutprodukten. Det gör att vi kan vara flexibla och erbjuda skräddarsydda lösningar.

Materialet i fokus

Vårt företag är sprunget ur en önskan att nyttja ett fantastiskt naturmaterial. Fårskinn med sin unika kombination av läder på ena sidan och ull på den andra öppnar upp för en rad möjligheter. Det är vackert att se på och har en underbar taktil känsla. Skinnet reglerar temperatur på ett naturligt sätt vilket bidrar till ett ökat välbefinnande då ullen värmer i kyligt väder samt har en svalkande effekt när det är varmt. Vår kunskap om, och kompetens kring hur man bäst förädlar fårskinn är vad som gör oss till ett av de ledande företaget på marknaden.

För att hitta de mest lämpliga skinnen arbetar vi med en relativt begränsad råvara. Skillnaden i ullens struktur, täthet och tjocklek innebär att skinnens förmåga att absorbera färg varierar inom samma färgparti. Det är dessa egenskaper som gör att vi får en unik produkt där varje skinn präglas av sina karaktäristiska drag.

”Vi ska aldrig berika vår hemmiljö på bekostnad av djur- och människors hälsa eller jordens resurser.”

Vi arbetar fortlöpande med att ställa högsta möjliga krav på våra leverantörer och samarbetspartners. Djurbeståndet som utgör råvaran i våra produkter föds upp och behandlas i enlighet med våra specifikationer och fårfarmarna som vi har förmånen att arbeta med är några av de bästa i världen. De besitter en gedigen erfarenhet som sträcker sig flera generationer tillbaks i tiden och har tack vare det bevarat djurens traditionella levnadssätt. Det gör det möjligt för oss att erbjuda dig en unik produkt av högsta kvalitet och samtidigt säkerhetsställa djurens välbefinnande.

Läs mer om vårt praktiska arbete kring djurhantering och hållbarhetsfrågor under Etik&Miljö →