MATERIAL & FÄRGER

Två fårskinn är aldrig identiska, utan kontrolleras noggrant i vår sorteringsprocess där vi arbetar med hundratals skinn åt gången för att matcha till en möbel. Skillnader i ullens struktur, täthet och tjocklek gör att skinnens förmåga att absorbera färg varierar inom samma färgparti och vi får en unik produkt där varje skinn präglas av sina karaktäristiska drag. Här finner du mer detaljerad information om våra olika material och färger som lämpar sig för möbelbeklädnad.

CURLY 17 mm,  Art.nr 1111001-

Skandilock Curly 17mm är speciellt framtagna för möbelbeklädnad men kan med fördel användas i olika inredningsuppdrag. Skinnet har en lockig finish och god densitet som gör det både slitstarkt och underbart mjukt.

Curly 17mm finns i tre färgkollektioner. Classic Collection består av färger där ullen under färgningsprocessen får ljusare toppar och mörkare botten vilket ger ett vackert melerat slutresultat. Inom ramen för Standard Collection färgas ullen entonigt vilket ger ett jämnt färgresultat som lyfter ullens lock och textur. Limited Collection består av färger i mer begränsad tillgång, där ledtiden kan bli något längre vid större beställningar.

Materialdata

Classic Collection

07 Sahara

15 Espresso

14 Charcoal

22 Scandinavian Grey

Standard Collection

01 Black

04 Anthracite

08 Honey

09 Moonlight

02 Offwhite

Limited Collection

03 Graphite

05 Mocha

06 Mushroom

18 Maple

10 Green Tea

11 Ruby

CURLY 12 mm,  Art.nr 1111033-

Skandilock Curly 12mm är speciellt framtagna för möbelbeklädnad men kan med fördel användas i olika inredningsuppdrag. Ullen har en lockig finish och god densitet som gör det både slitstarkt och underbart mjukt. Ullen är klippt till 12mm vilket minskar densiteten något jämfört med Curly 17mm. Uttrycket blir skarpare och ger renare konturer till stoppade möbler. Den kortare ullen gör att fårskinnet blir ännu lättare att hålla rent.

Curly 12mm finns i färgkollektionen Classic Collection där ullen under färgningsprocessen får ljusare toppar och mörkare botten vilket ger ett vackert melerat slutresultat.

Materialdata

Classic Collection

19 Cork

20 Drake

21 Mohawi

22 Scandinavian Grey

.

Patchwork,  Art.nr 1121001-

Skandilock Patchwork skapades för att minimera spillmaterial i vår produktion. Bitar av Curly 17mm som blir över vid tillskärning, återanvänds genom att sys ihop till 60cm breda paneler som säljs på löpmeter. Bitarna som används varierar i storlek, form och färgton vilket gör den färdiga kompositionen levande och vackert unik.

Materialdata

Classic Collection

14 Charcoal

22 Scandinavian Grey

03 Graphite

15 Espresso

07 Sahara

Standard Collection

01 Black

38 Mix

09 Moonlight

02 Offwhite

.

Longwool Curly,  Art.nr 1720017-

Skandilock Longwool Curly utgörs av lammskinn från Nya Zeeland. Med sin långa ull och en härligt rufsig lockighet lämpar sig kvalitén främst för inredningsdetaljer men kan även användas för individuella projekt. Skinnet är naturligt lockigt men ullstrukturen kan variera i lock och färgnyans.

Materialdata

01 Black

26 Grey

25 Natural

08 Honey

07 Sahara

05 Mocha

.

Cowhide,  Art.nr 1760002-

Skandilock Cowhide kommer från Brazilien och passar i sin enkelhet både som dekoration och till möbeltillverkning. Hudarna finns i en naturell ofärgad kollektion där både färg och mönster kan variera stort – från kontrastskarpa färgfält i vit, brunt och svart till mer melerade nyanser i beigea och bruna skalor. Hudarna finns också färgade med tryck i grafiska mönster inspirerade av zebra, tiger och leopard.

Materialdata

Natural Colors

60 Black/White

61 Brown/White

62 Beige

63 Salt n’ pepper Black

64 Salt n’ pepper Brown

65 Exotic Light

66 Exotic Medium

67 Exotic Dark

Printed Colors

68 Zebra

69 Tiger

70 Leopard